Voor wie het nog niet wist

Voor allen die nog geen vermoeden hadden
De Slag is niet meer.
Een maand gelden heb ik intern afscheid genomen en nu doet De Slag het met de wereld.
In dit licht is een van mijn logs te plaatsen die niet geheel helder was voor de niet ingewijden.
Hierbij bent U een ingewijde geworden.

Hierbij wens; veel plezier.

Vandaag is onderstaand persbericht is door De Slag de deur uitgegaan;

Acht personen besloten 2 jaar geleden om samen de podia van Nederland op te zoeken. De dichters ACG Vianen, Arnoud Rigter, Erwin Troost, Maarten Gulden, Ronny Dijksterhuis en Willem Adelaar vormden met saxofonist André Stijnen en schrijver Onno Peerlings een vreemd en intrigerend collectief. Ieder zijn eigen stijl, zijn eigen wensen en eigengereidheid. Maar het liep. De Slag trad op bij o.a GDMW, Festival Elastiek, en de openbare bibliotheek Veldhoven en gaf onder de paraplu van Neo-Bèta een verzamelcahier en zes afzonderlijke cahiers uit.

Uitgeverij Opwenteling volgde het collectief en vond dat tijd voor een bundel van De Slag. En hier liep het vast. Waar de leden in een live-programma blijkbaar eenvoudig over de onderlinge verschillen heen stapten, konden ze dit niet meer bij een officiële publicatie. Wat een hoogtepunt had kunnen zijn, bleek het definitieve einde van het collectief. En zo is De Slag niet meer. De individuele leden gaan allemaal hun eigen weg, werken op verschillende vlakken nog samen, en zullen op vele manieren van zich laten horen. We hebben plezier gehad en mooie optredens, en zijn alle podia die ons hebben geboekt erg dankbaar.

Dichterscollectief De Slag was te zien met drie programma’s, te weten: ‘de slag te pakken’, ‘het leven is een film’ en ‘niets verandert echt’.

De Slag

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s