awater poetryslam

Maandagavond 12 februari de trein maakt een knerpende stop op Utrecht Centraal. Hoe laat is het? Waar ging ik heen? Het is 19:08. Ik ben op weg naar de awater-poetryslam. Mijn stappen brengen me via een ondertussen bijna leeggetrokken hoog catharijne, waar een voorbijganger loopt te mopperen over een spoor van achter gelaten sigaren rook – en dat terwijl ik mijn pijp nog niet eens had aangestoken, in een natte binnenstad. De winkelkluwen heeft me met veelgenoegen uitgespuwd en zo stuiter ik de oude binnenstad van Utrecht in. Het water van boven besprenkelt me en zelfs mijn net ontstoken pijp blijft rustig knerpen in de niet aflatend stroom hemelvocht, vast een goed voorteken. De afspraak is om 20:00. Geen tijd voor haast dus. Waarom ben ik eigenlijk zo vroeg vanhuis gegaan? Daar is nu geen enkele reden meer voor. Richting st Janskerkhof, cafe Hofman. Aardige locatie, beperkte omvang edoch groot zat. Ben niet eens de eerste van de deelnemers, ach sommigen zijn nu eenmaal altijd eerder.

Nu willen jullie zeker namen horen wie mee deden: Niels Schoenmaker, Marein Baas, Jurgen, Julles, Willem Adelaar, Herman de Tollenaere, Simon Mulder, en ja nu blijk ik ze niet allemaal even goed qua naam te hebben onthouden.

We streden om de Gouden SLAMBurger – dat is een prijs waar je mee thuis kunt komen. Gouden_slamburger_2Die eeuwige eer moest worden verkregen. De eerste ronde was zeer uiteenlopend, maar wat kan een organisatie zich beter wensen, en voor de jury om in problemen te komen, om zowel Simon Mulder in z’n slam te hebben als de ACG om maar twee uithoeken te noemen. De tweede ronde van 7 man – ja waar waren eigenlijk de vrouwelijke slammers? – liep in een sneltreinvaart en na een kort juryoverleg – waarbij de serveerster probeerde de deelnemers te saboteren door een lading glazen tegen de grond aan te smakken-  kon overgegaan worden naar het sluitstuk van de avond de Finale en zij werd bevolkt door Marein Baas, Jurgen en ACG. Jurgen verdiende de Publieksprijs, ACG een gouden slamburger.

3 thoughts on “awater poetryslam

  1. Je ging zo als de trein waarmee je aankwam,
    ik had geen schijn van kans.

    Je toegift vond ik echter nog steeds het beste van de avond – blij dat je had gewonnen, anders was ik van bubbels verstoken geweest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s