Zondag bracht een zindering.

Zondag bracht een zindering. Dat is een foyer van de schouwburg te Utrecht waar zich een bescheiden groepje mensen bijeen had geschaard tussen wat tafels en stoelen die in een niet onaangename rangschikking zijn vastgeschroefd op de grond. (De tafels in dit geval, niet de stoelen. Hoewel de banken niet te verplaatsen waren en het bleek ook niet echt een zitplaats waar iedereen direct blij van werd.)

Het rookverbod heeft zich inmiddels reeds ook al naar dit gebouw verplaatst en werd daarom bij aankomst begroet door twee rokende dichters: rijminstructeur xe2x80″ of rijminspecteur zoals door Gina abusievelijk genoemd xe2x80″ en Justin. Het bracht in ieder geval de aanleiding om met onregelmatige regelmaat de buitenlucht te kunnen opzoeken om daar in gezelschap het gebeuren nog eens over je heen te kunnen laten komen. Het was een berg aan poxc3xabzie en dat is natuurlijk altijd bij een goede slam het geval xe2x80″ flink afwisselend (doe ik natuurlijk ook zelf aan mee) Het was een voornamelijk een slam van de nieuwkomers als Nienke Esther Grooten en Maaike Haneveld, die zoals de presentator Alexis de Rode te kennen gaf via hem enkel hints en technieken hadden gekregen, maar dat doet niets af aan het feit dat deze jonge dichters waardig op het podium stonden en onderling de actualiteits en de publieksprijs verdeelden. Zelf werd ik daardoor geconfronteerd met een slam- battle xe2x80″ finale tegen Nienke. Een hoge afwisseling, zowel in aanvullen als het reageren op elkaar was wat het publiek kreeg toegespeeld. In dit gedeelte voor het eerste sonnetten in de slam gemikt. De jury mocht vervolgens appels met peren vergelijken, of liever het verschil uitproberen tussen gebaken eieren en gebraden kip. Misschien was het wel de uiteindelijke kipsatxc3xa9 die de smaak gaf aan mijn winst van de slam die mij nu doet verlangen naar de finale in mei.

2 thoughts on “Zondag bracht een zindering.

 1. En zinderend het was!! Gebakken eieren met kipfilet, hoe lijkt je dat? Naar mijn mening gingen kip&ei prima samen op dat podium :), dat was erg erg leuk.
  Gefeliciteerd!

  Het was anders jammer dat Maaike de finale niet haalde, want ik denk dat die iedereen van het podium had geveegd.

  Dicht door, tot ziens, adieu etc.
  Met vriendelijke groeten
  Nienke Esther Grooten (dubbeloo tee ee en)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s