Poetry Slam Eindhoven 24 april 2009 – verslag

<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:72.0pt 89.85pt 72.0pt 89.85pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;}div.Section1 {page:Section1;}–>

Slam090424Poetry Slam Eindhoven

Datum: vrijdag 24april

Locatie: Wei, Mathildelaan3

 

In Wei warenwerken van Nelis xe2x80″ beeldende kunstenaar te Den Bosch xe2x80″ te bezichtigen en dedichters Arnoud Rigter, Hedwig Baartman, Loes Vlaming, en Moes Wagenaar maaktezich op voor een gedegen avond aan poxc3xabzie. Dit onder toezicht van zowel EgbertHovenkamp II als Gijs ter Haar die voor deze gelegenheid een bezoek brachtenaan de Poetry Slam Eindhoven.

Arnoud opende dezijn eerste set van 8 minuten met een aantal van zijn Eindhovense stadgedichten.De opvolgende dichter Moes gaf daar als antwoord op enkele van haar Patio-gedichten.Hedwig nam het poxc3xabziestokje over om deze behoorlijk zwaarder te maken. Op eenzelfde wijze dat Loes ons vergaste op berichten van een naderende dood.

De tussenstand dievan uit de publiekstemming werd bepaald was als volgt: Moes xe2x80″ Arnoud xe2x80″ Loes xe2x80″Hedwig

In de tweede rondevan 8 minuten begon Moes met een poxc3xabzie die zich vanuit haar taal en lichaam vormde.Arnoud nam de kans om zich te ontwrikken aan de stadsgedichten en bracht zijnvrijere absurdere werk naar voren. Loes nam het publiek daarna mee naar hetzware water aan de Zeeuwse kust. Vervolgens wist Hedwig zich in deze tweederonde meer gesteund door het publiek. Ze raakt door haar poxc3xabzie het binnensteeven aan.

Na twee rondenwaarin de dichters elk in totaal 16 minuten aan het woord waren geweest volgdeeen finale tussen Arnoud Rigter en Moes Wagenaar.

In deze finalewaarin beide dichters 10 minuten aan poxc3xabzie spraken was het verre van gemakkelijkvoor het publiek om een keuze te maken.

Arnoud Righternam een kunstwerk van Nelis mee als 1e prijs en Moes ontving eenbundeltje met taalexperimenten.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s